דלקות בשתן שחוזרות..

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/05/2012 | 15:48 | מאת: מורן

שלום, אני בשנות ה 20 לחיי ומזה כשנה כמעט סובלת מדלקות בשתן חוזרות אחרי שתי אישפוזים שהיגעו לדלקות בכליות בתקופה האחרונה שבמשך 5 חודשים ברצף נוטלת אנטיביוטיקות חזקות משום שהדלקות לא עוברות, תמיד חוזרות כמו י זינט500 או אפילו 1000 אופלודקס אוגמנטין ועוד כמה כיום אני נוטלת מניעה מקרונדטין 100 מל פעם ביום במשך כבר שלושה שבועות לפני שבוע וחצי היה שיפור והדלקת עברה ועכשיו עדין בזמן נטילת מקרונדטין חזרה הדלקת בדיקת VCUG שבצעתי תקינה, אולטרסאונד תקין, תרבית ללא חיידק, בדיקות דם שבצעתי תפקודי כליות תקינים אני כבר לא מוצאת שום פתרון והייתי בהרבה ארולוגים ואומרים שהפתרון היחיד זה המניעה אבל זה שוב חזר בזמן הנטילה של המניעה . מה אתה ממליץ שעליי לעשות? הייתי כבר בכמה יועצים אורולוגיים וזה תשובה של כולם כרגעיש יש ליילקוציטים +4 ודם +2 הובחן לי באישפוז UTI וצינופסטיזיס מבחינה נשית גינקולוגית הכל תקין. אני ישמח לקבל ממך יעוץ והודה לך מאוד. תודה מורן..

27/05/2012 | 12:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מורן, במקרים מורכבים כמו שלך אני עורך שיחה עם המטופלת לגבי האופציות השונות העומדות בפנינו. לעיתים יש צורך בביצוע מיפוי כליות כדי לשלול צלקות. לעיתים אני ממליץ על בדיקה יסודית של תפקוד שלפוחית השתן כדי לוודא שאין ביות בשלפוחית. עלייך לפנות ליעוץ בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה