סרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/04/2012 | 16:14 | מאת: גבי

שלום. לפני שנתיים וחצי התגלו אצלי גידולים בשלפוחית השתן,.שחזרו עוד פעמיים. פתלוגיה כל פעם TA LOWE GRADE. עברתי ניתוחי כריתה טיפולי BCG ומיטומיצי. ועכשיו הופיעו במה גידולים מאוד קטנים. האורולוג שלי מציע או לעשות שלוש שטיפות מיטומיצין בתקווה שזה יוריד את הגידולים או לעשות ישר ניתוח כריתה. השאלה. האם שטיפות מיטומיצין (לא סינרגו) יכולות להוריד גידולים מאוד קטנים. תודה.גבי.

18/04/2012 | 09:24 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גדי, שאלה שלך על פניו נראת לגיטימית אבל אתה בעצם רוצ חוות דעת נוספת לאחר שכבר דיברת עם אורולוג. כאן אתה תומן לי ולך פח גדול. אותו אורולוג מכיר אותך טוב ממני בדק אותך ומכיר את ההיסטוריה הרופאית שלך. שונה הדבר אם מדובר בחזרה מהירה של הגידול (תוך מספר חודשים ) או חזרה לאחר מספר שנים. שונה הדבר לגבי גודל הגידול , אני לא מתיחס לגידול 2 מ"מ כמו לגידול 3 ס"מ. אם אתה רוצה חוות דעת נוספת תפנה באופן מסודר לאורולוג. ממליץ לך באופן עקרוני לא להסתמך על יעוצים בפורמים השונים להחלטה אונקולוגית בברכה ד"ר עמוס נאמן

19/04/2012 | 14:46 | מאת: גבי

ד"ר נאמן שלום. השאלה שלי היתה מאוד פשוטה. האם ניתן להוריד גידולים מאוד קטנים על ידי שטיפות מיטומיצין. והיתי מסתפק גם בתשובה כללית כן או לא.פניתי לפורום בגלל שרופא שלי לא היה בטוח באיזה דרך לפעול. אז אני בכל זות ממקש תשובה כללית לגבי הגידולים קטנים מאוד שחזרו לאחר 4 חודשים. תודה מראש. גבי.

מנהלי פורום אורולוגיה