כאבים במותן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/04/2012 | 10:20 | מאת: ענבל

שלום אני בחורה בת 24. לפני 3 שבועות גילו אצלי e-coli עם עמידות חלקית לאנטיביוטיקה, טופלתי 10 ימים בזינט ע''פ רגישות החיידק. יש לציין כי היו כאבים ודחיפות במתן שתן ללא צריבה. לאחר הטיפול התלונות לא חלפו וכמו כן התחילו גם כאבים במותן ימין. הופנתי לבי''ח שם החלו לתת לי רוצפין IV לאחר 3 מנות חשתי רע מאוד: כאבי בטן מטורפים שלשולים ותחושה רעה כללית, ולכן הטיפול הופסק. החליטו לא לתת לי יותא אנטיביוטיקה מכיוון ובבדיקת שתן הרגילה לא היתה עדות לדלקת. זהו, אז שמאז הכאבים במותן לא עוברים ואילו רק מחריפים. עברתי UD אשר הדגים ממצא אשר יכול להתאים לפיאלונפריטיס ( מס מוקדים היפראקוגניים בכליה ימין- ללא קולקציה) אך מכיוון שמדדי הCRP היו תקינים הוחלט לשחרר אותי הביתה ללא טיפול שוב!!! אני מאוד מודאגת מכך שהכאבים לא עוברים ואילו אף מחריפים. שאלתי היא האם יכול להיות מצב של פיאלונפריטיס ללא עדות בבדיקות דם?? יכול להיות שמפספסים? מה עליילעשות? אני מאוד מודאגת... התלונות שלי כרגע הן: כאבים חזקים במותן ימין, כאבים בגב התחתון, צמרמורת ובחילה. תודה וחגשמח ענבל

18/04/2012 | 09:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ענבל. כדי לענות על השאלה שלך בצורה טובה יותר אני כמובן צריך לבדוק אותך ולראות את כל החומר הרפואי, לכן אין לראות בתשובתי יעוץ רפואי ולא המלצה . באופן עקרוני אם את עדיין סובלת יתכן וצריך להמשיך בירור . לעיתים יש צורך בביצוע בדיקות הדמיה נוספות כמו CT או מיפוי כליות. לעיתים צורך בבדיקות דם ושתן בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה