קטטר אחרי לידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/03/2012 | 09:22 | מאת: גל

אחותי ילדה בת לפני שלושה ימים. הלידה היתה ארוכה ומתישה. התינוקת היתה בתעלה שעה ארוכה עד שיצאה לאויר העולם... ניתן לה אפידורל בשש שעות האחרונות של הלידה. היא עדיין מחוברת לקטטר היא לא מצליחה להתרוקן בעצמה. חלק מהצוות אומר שיש בצקות וחלק לא. מה עושים? האם ניתן לראות את הבצקת? ממה נוצרה? האם יש טיפול? ישחררו אותה הביתה עם קטטר? היא די אבודה מחוסר המידע ורציתי לקבל מידע בנושא. בברכה האחות המודאגת

31/03/2012 | 19:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גל התופעה של צורך בקטטר לאחר לידה מורכבת יחסית נפוצה, ברוב המקרים לאחר תקופה מסוימת ניתן לגמול מקטטר. לעיתים יש צורך לתקופה מסוימת לבצע קטטרזציות עצמוניות. בזמן הלידה הטראומאטית מופעל לחף על השלפוחית , לעיתים קרעים קטנים הגורמים לבצקת לעיתים פדיעה זמנית בעצבוב של שלפוחית השתן. כפי שציינתי לרוב חולף לבד בברכה ד"ר עמוס נאמן http://www.doctors.co.il/dr-42772

מנהלי פורום אורולוגיה