היצרות בדרכי השתן.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/03/2012 | 10:08 | מאת: מ.א

שלום, אני בחור צעיר (חייל), לפני כשלוש שנים התלוננתי על כאבים בכול פעם שאני נגש לשירותים, אחרי בדיקות רבות אמרו לי שצריך להחדיר מלצלמה זעירה לדרכי השתן בהרדמה, כשהתעוררתי מההרדמה ראיתי שהחדירו לי קתטר בגלל שלא הצילחו להחדיר את המצלמה משום "שגוף זר הפריע" לא ברור בדיוק מהו.. לאחר שהוציאו את הקתטר הייתי נותן שתן בכמות יפה כמובן שבליווי דם וכאב.. סיוט! עם הזמן הדם פסק והכאב נשאר, לאחר כחצי שנה זרם השתן שב להיות חלש והכאבים אותם כאבים.. מאז עברו כ2 וחצי שנים. בעקבות פניותי השבות אמרו לי שאני צריך לעבור ניתוח שכולל זמן רב של החלמה קתטר יוחדר לי מחדש וגם קתטר נוסף מאזור הבטן התחתונה היישר לשלפוחית.. מה שיעשו זה לחתוך את האזור הבעייתי ולתפור שוב או משהו כזה.. הניתוח נראה לי מפחיד מידי וסרבתי לעשות.. האם יש סיכון בזה שאשר עם הצרה בשתן? משהו שבעתיד הצטער עליו? איברים אחרים שיפגעו עם הזמן? אשמח לתשובה מעט מפורטת זה מלווה אותי כבר הרבה זמן.. תודה מראש.

26/03/2012 | 22:19 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מ,א לפי הסיפור שלך והשאלות המכוונות שלך אני משער שכבר דברתי בעבר עם אורולוג לגבי ההשלכות . מכיוון שמדובר ככל הנראה במקרה מורכב של היצרות ממליץ שתפנה ליעוץ מסודר ע"י אורולוג המתמחה בתיקונים מסוג זה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה