מה לעשות להפסיק אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/03/2012 | 00:17 | מאת: י מלאכי

להלן תאור המקרה שלי בקשר עם האבנים בכליות אני סובל מאבנים בכליות מזה כ- 3 שנים . בן 43 סובל בשלוש השנים האחרונות גם מלחץ דם ובהתאם מטופל בתרופות כמו כן סובל מכולסטרול גבוה ובהתאם לוקח תרופות שוקל 95 וגובהי 180 עברתי 4 ריסוקים בשלוש השנים האחרונות שני הריסוקים האחורנים בכליה הימנית לא הצליחו ראשון היה לפני שלושה חודשים שני לפני כחודש האבנים שלי הם מסוג קלסיום אוקסלט והן שקופות לרוב ומסתבר גם חזקות מאוד היות ולא צלחו את הטיפולים האחרונים לפחות מה שמטריד אותי כרגע איך אני מפסיק את גידול האבנים יש לי כיום בכליה הימנית אבן בערך בגודל חצי סמ ואבן בגדול דומה בכליה השמאלית הריסוקים האחרונים הורידו את האבן בימנית כל פעם בשני מלימטר מקריאת חומר ראית י שמומלץ לקחת תוספי מזון כמו שן הארי סרפד ויטמין E400 מגנזים אוקסלט כורכום ויטמין B6 התחלתי כרגע לקחת E400 מגנזים אוקסלט ויטמין B6 ו כורכם במקביל לכדורי לחץ הדם שלי והכולסטרול שני נושאים חשובים מה ניתן לעשות בכדי להמיס את האבנים אם בכלל יש משהו שניתן לעשות שנית איךך להפסיק את יצור האבנים שאחת לשנה בכל כליה נוצרת אבן בגדול של קרוב לס"מ תודה מראש על העזרה והיעוץ

26/03/2012 | 20:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מקרה מורכב, שאלת הרבה שאלות קשות. רצוי לבצע איסופי שתן כדי לדעת במה מדובר. לעיתים ניתן לתת טיפול שיכול להפחית את שיעור יצור האבנים

מנהלי פורום אורולוגיה