אריתרוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/02/2012 | 12:04 | מאת: אביטל28

בת 28 בריאה בד"כ ואחות במקצועי לפני מס' שנים הופניתי לאורולוג בשל הימצאות אריתרוציטים בשתן ללא זיהומים/ דלקות. לפני כחודשיים ערכתי בדיקת שתן לכללית ולתרבית. נמצא E COLI וטופלתי באנטיביוטיקה. לאחר עשרה ימים בערך חזרתי על הבדיקות ואכן החיידק נעלם אך האריתרוציטים עדיין קיימים. השבוע גם ערכתי בדיקה והדבר היחיד שנמצא הוא אריתרוציטים. בעבר נאמר לי ע"י האורולוג שהבעיה הזו לא קשורה אליו. לפני שאשאל את שאלתי אתן מעט רקע רלוונטי: בריאה בד"כ עם חשד לקרוהן, כרוניק גאסטריטיס ורפלוקס, לאחרונה הוצאו מהמעי פוליפים מסוג אדנומות, סובלת מאנמיה על רקע חסר בברזל וויטמין די נמוכים בגלל ספיגה לקוייה מטופלת בברזל IV. שאלותי הן: 1. האם יש מצב כרוני של הימצאות אריתרוציטים בשתן? האם זה דורש בירור? אילו בדיקות עלי לעשות ולמי לפנות? 2. האם יש קשר למחלות הרקע שיכולות להביא למצב זה? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה

24/02/2012 | 19:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אביטל, תחפשי באינטרנט לגבי microhematuria ההתיחסות שונה בגילאים שוים. בגיל שלך כדאי לפנות לנפרולוג. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה