תרופת מינירין 0.2 מ''ג ושתן לילי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/01/2012 | 07:54 | מאת: דניאל

ד''ר שלום,סובל משתן לילי,מעל חצי שנה נוטל כדור 1 מינירין (0.2 מ''ג)בלילה שעה לפני השינה,לפני שהתחלתי עם הכדור,הייתי מתעורר ללהשתין כל שעה וחצי ממוצע,תוך הטיפול לאחר כחודשיים השתפר המצב והייתי קם פעם או פעמיים בלבד! בזמן האחרון,אני מתעורר להשתין כ 4 פעמים ,(לא מטיל הרבה שתן בכל פעם,אני מטופל על ידי אורולוג והולך אליו לביקורות כל חודשיים בערך,פרט נוסף,הפרוסטטה שלי מוגדלת,לא זוכר כמה מ''ל, ובדיקת הpsa שלי הייתה 2.69 ng/ml (בתאריך 27.4.2011).שאלתי:האם אני לא צריך לעשות בדיקות שתן לאחר יותר מ6 חודשים שאני נוטל את התרופה? לבדוק מצב מלחים או כל דבר אחר. בזמן האחרון אני פתאום קם שוב יותר לשרותים מאשר לפני כחודשיים,האורולוג שלי אומר שאין 100 אחוז בתוצאות עם המינירין,לי נראה שהתרופה כבר לא כל כך פועלת.מה דעתך? בתודה על תשובה מהירה

24/01/2012 | 18:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לא צריך לקחת בדיקות דם באופן רוטיני אם לאחר חצי שנה של טיפול אין תופעות לוואי. שווה לעשות יומן השתנה כדי להעריך את כמות השתן הלילית

מנהלי פורום אורולוגיה