בעיות במתן שתן לאחר הוצאת קטטר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/01/2012 | 15:16 | מאת: מאיה

אבי, בן 72 אושפז תקופה ארוכה עקב קטיעה של רגל סכרתית. נעשו 2 נסיונות להוציא את הקטטר, הראשון נכשל והשני החל בהצלחה (הצליח להטיל שתן 3 פעמים) אך בלילה לא הצליח והקטטר הוחזר. מה יכול להיות מקור הבעיה? מה ניתן לעשות כדי שהנסיון הבא יצליח והאם באמת צריך לחכות זמן כה ממושך בין נסיון הוצאת הקטטר לזה שאחריו?

10/01/2012 | 18:41 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום , במקרים אלו מומלץ להתחיל טיפול בתרופות מקבוצת חוסמי אלפה לפני הגמילה. יתכן שלאבא יש ערמונית מוגדלת , שינויים כרונים בעצבוב השלפוחית או זיהום . כל אלו יכולים להקשות על תהליך הגמילה. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה