דם בנוזל הזרע,,,

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/12/2011 | 16:25 | מאת: שרון צור

שלום ד"ר יקר. ראשית תודה על הפורום הטוב והמועיל הזה ,יישר כוח. שאלה לי אליך בבקשה, לפני שנה בגיל 62 היה בנוזל הזרע דם. לאחר 6 חודשים נשלחתי לבדיקות: נערכו בדיקות אצל שני אורולוגים שונים: הראשון טען שזה כלום וזה יחלוף תוך כמה חודשים. השני טען שיש לערוך בדיקות,ולאחר שבוצעו,התוצאות אשר נתקבלו אח"כ היו תקינות,ללא ממצאים. בינתיים, חלפה לה שנה ושמונה חודשים,ועדיין יש הרבה דימום בנוזל הזרע. השאלה היא: האם במצב זה עלי לעבור לבדיקות ובירורים נוספים, או שזה יחלוף מעצמו במהלך הזמן ? תודה מראש ויישר כוח, שרון צור.

27/12/2011 | 16:28 | מאת: שרון

האם הפורום פעיל ויש סיכוי לתשובה ?

10/01/2012 | 15:34 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרון, תודה על האיחולים. המצאות דם בזרע (hematospermia) הוא ממצא נפוץ, הרבה יותר ממה שחושבים. בד"כ בהתחלה לא מבצעים בירור אך אם הממצאים נמשכים מומלץ לבצע בירור הכולל בדיקות מעבדה , US , בדיקה גופנית , לעיתים גם ביצוע ציסטוסקופיה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה