פרופסיה ורמת PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/12/2011 | 08:13 | מאת: גלעדי

שלום! אני נוטל פרופסיה כ-8.5 שנים. בבדיקה משבוע שעבר הייתה רמת ה-פי.אס.איי בשיעור 4.6. נאמר לי ע"י הרופא, כי הפרופסיה מעלה מלאכותית את רמת ה-PSA, אך עכשיו אני מבין שהיא מפחיתה אותה - מה נכון? האם הנתון צריך להדאיג? תודה!

31/12/2011 | 22:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גלעדי, הפרופסיה מוריד רמות PSA. קיימת ספרות לגבי אוודארט שזה בעצם אותה תרופה אך במינון פי 5. ידוע שהאוודארט מקטינה את ה- PSA בכ- 50% , אני לא יודע את הנתונים המדויקים לגבי פרופסיה. בכל מקרה ככל הנראה מדובר ברמות גבוהות של PSA (לא ציינת מה גילך). רצוי לפנות ליעוץ מסודר. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה