וריקוצלה חולשה ועייפות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/12/2011 | 12:48 | מאת: חגי שפירא

כבר כמה שנים אני חלש מאוד ועייף בצורה בלתי רגילה לבני גילי (23) ועוד בהתייחס לעובדה שאני ספורטאי ועם תעודת מדריך כושר, פעיל ונמרץ זה עוד יותר מוזר. עשיתי בדיקות דם ולא מצאו שום דבר חריג ורק בשבוע זה אני נשלח לבדיקת הורמונים. לפני כשלוש שנים אובחנתי עם בעיית וריקוצלה שהחלה בכאבים איומים ולכשנסתיימו הכאבים דרדור מתמשך בחשק ובתפקוד המיני עד כדי חוסר בזקפה (כשנה) דלול הזרע באופן משמעותי אם כי לפעמים לא יוצא לי נוזל בכלל. בדיקת זרע הראתה שייצור הזרע שלי נמוך מאוד. השאלה שלי היא האם חוסר בייצור תקין של טסטוסטרון עלול לגרום לבעיה משמעותית כזו של חולשה ועייפות שמתמשכת ומתמשכת ללא סוף? אתמול קרסתי על הרצפה מרוב עייפות וחולשה והפניתי על ידי אמבולנס לבית חולים תל השומר ושוב לא מצאו שם דבר חריג על סמך בדיקת דם ובדיקת שתן. לעומת זאת בדיקת גופנית הראתה שאני חלש מאוד מהרגיל, אשמח לקבל חוות דעתך.

09/12/2011 | 20:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

טסטוסטרון נמוך יכול להסביר חולשה , אבל לא חולשה כזו קיצונית.

מנהלי פורום אורולוגיה