מה עושים אחרי ניתוח כריתת כליה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/12/2011 | 12:33 | מאת: alra

שלום רב, אני בן 59 ולפני 10 ימים עברתי ניתוח כריתת כליה עקב גידול.לא קיבלתי שום הנחיות למה מותר ואסור לעשות, איך להתנהג ומה מותר ואסור לאכול ולשתות.איפה אני מוצא המלצות בעניין?תודה מראש.

09/12/2011 | 20:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, אתה חייב לקבל את ההנחיות מהרופא שניתח אותך. קשה לי להאמין שלא עברת שום הדרכה , הרי ראית את הרופא לפחות פעם לפני הניתוח , הייתי מאושפז מספר ימים וקשה לי להאמין שלא ראית את הרופא. אתה צריך להיות במעקב אורולוגי , צריך לעבור בדיקות דם תקופתיות והדמיות תקופתיות. חשוב לעקוב אחר תפקודי כליה. שוב אני אומר , תדבר עם הרופא שניתח אותך בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה