בבדיקת תרבית שתן נמצא חיידק אנטרוקוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/09/2011 | 17:30 | מאת: טלי

שלום רב דר' נאמן!! אני בחורה בגיל 40 מושתלת כליה מיזה 14 שנים. לאחרונה, התגלה אצלי חיידק אנטרוקוק (מורכב אצלי EILIAL CONDUIT) וזאת עקב פיאלונפריטיס. כמו כן, זהו גם הרקע לצורך בהשתלה. (בעלת רקע ספינה ביפידה דרגה גבוה). שאלתי, האם האנטיביוטיקה אופלקצסין מתאימה לטיפול בחיידק זה. מנסיוני, אני יודעת שדקווא וונקומיצין יעילותו מוכחת. בנוסף,אציין כי, אני צורכת תוספת טבעית של חמוציות בשילוב פרוביוטיקה, וכנראה ולכן, אין אני סובלת מתופעות כה מדאיגות המצריכות אישפוז. אפרופו, תוצאות קריאטנין הראו על עלייה דרמטית 1.83. איני בעת שבדר"כ אני מסתובבת עם תוצאות יותר נמוכות בהרבה. רב תודות על התשובה!! טלי אני מאד מעוניינת לשמוע להצעתך, לגבי התמונה הכללית.

20/09/2011 | 17:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום טלי ! אם קיבלת כבר תשובה שמדובר באנטרוקוק אז אמורים לקבל גם בקטריוגרם , כלומר רשימה של סוגי אנטיביוטיקה היעילים כנגד החיידק. יש לתת טיפול ע"י אחד האנטיביוטיקות שהחיידק רגיש אלייהם. רמת קראטינין גבוהה , צריך לעקוב אחרי ערך זה. האם הקונדואיט מתרוקן , האם מבצעת קטטריזציות ? יתכן וצריך להעלות את מספר הקטטריזציות. אני מאמין שיש אורולוג שעוקב אחרייך תתיעצי איתו

מנהלי פורום אורולוגיה