חיפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/09/2011 | 22:09 | מאת: גדעון

ד"ר עמוס נעמן שלום רב. אני בן 73 ולפני שנתיים וחמישה חודשים סיימתי תהליך של הקרנות עקב גילוי סימני סרטן בערמונית, ערך ה-PSA האחרון מלפני חצי שנה היה 0.95 ובממצאי בדיקת US של הערמונית מלפני שנה נרשם ערמונית מוגדלת רוחב 60 מ"מ גובה 44 מ"מ אורך 61 מ"מ ונפח 91.6 סמ"ק. הסיבה לפנייתי היא שאיכות החיים שלי נפגעה עקב הצורך שלי בהטלות שתן תכופות של כל שעה בלילה כאשר כמות השתן היא לא גדולה על אף הלחץ האדיר שמעיר אותי בלילות, בשעות היום תופעת השכיחות היא פחותה אך כאשר נוצר לחץ במתן שתן אני בקושי מגיע לשרותים כאשר אינני יכול לעצור את הזרימה וגם כמות השתן היא קטנה,דבר נוסף הוא שבמתן שתן יש לי תחושה של מעין זרם חשמלי בשופכה לא כואבת.שאלתי ראשית העם תופעה זו היא תוצאה של ההקרנות והאם ניתן לטפל בתופעה זו על מנת לשפר את איכות חיי מאחר ואני עדיין עובד ועקב כך זה מפריעה לי מאוד מאחר ואני נמצא הרבה מחוץ לבית בין שבוע עד 10 ימים. מתנצל על אורך שאלותיי בתודה גדעון .

17/09/2011 | 16:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גדעון ! בהחלט יתכן שהתופעה שאתה מתאר משנית לקרינה. תופעה זו נקראת radation cystitis מצ"ב לינק למאמר בנושא זה http://emedicine.medscape.com/article/442319-treatment. בהחלט יש מה לעשות בחלק מהמקרים. יש אנשים שסובלים מבעיה דומה ולא עברו הקרנות. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה