כאבים לאחר ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/09/2011 | 20:03 | מאת: משה

שלום, עברתי ניתוח לחסימת ורידים נפוחים, והכל היה טוב ויפה עד ששמתי לב שכואב לי מאוד לסובב את רגל שמאל (לא כף הרגל אלא ממש כולה). לאט לאט הכאב עבר אבל הוא הוחלף בקליקים מוזרים מהאשכים (כמו באצבעות) כשאני עולה במדרגות או עושה תנועה דומה עם הרגליים. בנוסף לכך מדי כמה ימים תוקף אותי כאב חד באשך שמאל למשך כמה דקות. הלכתי לאורולוג והוא אמר שבאשכים לפחות הכל בסדר. אך לא נראה לי שזה באמת המצב. אשמח אם תוכל לעזור לי.

05/09/2011 | 00:19 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום משה ! תודה על הפניית השאלה. התלונות שלך אינן ספציפיות. יתכן ואינן קשורות לניתוח עצמו. בזמן הניתוח מבצעים חתך קטן במפשעה (תלוי איזה סוג ניתוח בוצע). הפיזור העצבי של העצבים העוברים בחתך הניתוחי אינם כוללים בד"כ את הרגל ולכן התלונה אינה אופיינית. ממליץ שתפנה לבדיקה חוזרת , יתכן ויש צורך לבצע הדמיה לדוגמא US אשכים ומפשעות. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה