שאלות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/08/2011 | 22:26 | מאת: גיא

שלום, אני 48 שעות לאחר ניתוח וריקוצלה בחתך נמוך באיזור המפשעה ויש לי כמה שאלות. 1. האם קשירת הורידים מגבילה בעתיד באיזשהו אופן ? כלומר תהליך של קשירת ורידים נשמע לי משהו שלא עושה טוב לגוף. 2. אני עוסק בספורט, משקולות וריצות ארוכה, האם אוכל לחזור לזה באופן מלא מבלי לדאוג? 3. הניתוח נעשה בצד שמאל והתחילו לי כאבים קלים בצד שמאל בבטן, זה טבעי ? 4. המנתח אמר לי שלא ראה בזמן הניתוח ורידים מורחבים, וקשר את אלו שהיה צריך לקשור, כדבריו. האם יכול להיות שהמנתח פיספס משהו או קשר וריד שלא לצורך? במישוש אני עדיין מרגיש וריד בולט. תודה מראש.

31/08/2011 | 00:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1. בד"כ אין כל הגבלות עתידיות 2. אני ממליץ לרוב לחזור לפעילות הדרגתית 3 שבועות לאחר הניתוח. תשאל את המנתח לגבי ההמלצות שלו 3. מבלי לבדוק אותך לא אוכל לענות על השאלה 4. אני לא יודע מה היה בניתוח ולכן לא אוכל לענות על החלק הראשון של השאלה. ורידים עדיין יכולים להיות מורחבים זמן מה אחרי הניתוח בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה