בעיה שמטרידה אותי כבר כמה שנים...

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/08/2011 | 05:28 | מאת: יעל

שלום לך ד"ר. שמי יעל אני בת 22 מזה כמה שנים (לפחות 5)שאני סובלת מבעיה במערכת השתן, מספיק יום אחד שאני שוכחת לשתות בצורה נדיבה, כבר לקראת הערב אני מתחילה להרגיש תופעות של דלקת בשתן: צריבה, השתנה תכופה(כמה טיפות בהפרשים של דקות ספורות) ואם זה יום של צום(אני דתייה)אז זה אפ' בצורה יותר חמורה, ברוב המקרים אני קודם כל מתגברת את עצמי בשתיה מרובה+סדורל וזה מסתדר אבל בהרבה מקרים זה ממשיך להחמיר אפ' פעם 1 הייתי מאושפזת שבוע במחלקה אורולוגית אחרי שהיה לי דם בשתן, אני יודעת שחשוב מאוד לשתות באופן כללי, ובמיוחד למערכת השתן אבל מה שאני רוצה לשאול זה האם זה מורה על בעיה מסויימת שכ"כ מהר אני מתחילה לפתח דלקת? כמה פעמים שעשיתי בדיקת שתן על הבוקר אחרי שינה ושעדיין לא הספקתי לשתות כבר הרגשתי בצריבה ובאמת במעבדה כבר ראו חיידקים. הרופא משפחה הבחין שאני מתלוננת אצלו הרבה על דלקת בשתן ורשם לי אנטיביוטיקה לטיפול מנע. אין דרך אחרת לפתור את הבעיה חוץ מלהיות קבוע על אנטיביוטיקה ועל סדורל? בעיה נוספת: ילדתי לפני 4 חודשים את ילדי הראשון ואני סובלת מבריחת שתן מעצבנת ביותר! כולם אמרו לי שזה קורה אחרי לידה אבל 4 חודשים זה לא מספיק זמן? במצב של התעטשות, או צחוק יוצא לי כמות מרובה של שתן אפילו שאני לא במצב של התאפקות ואפ' אם אני מתעטשת ואני לא מרגישה שיש לי פיפי יש לי בריחה.. אני מתנצלת שהארכתי כ"כ כ"כ אני פשוט מתוסכלת מאוד מכל הנושא.. תודה רבה ושוב סליחה

09/08/2011 | 18:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

התלונות שלך אינן ספציפיות. ידוע שכמות שתן נאותה מגינה בפני דיהומים. במידה ושתיה עוזרת לך אז פשוט תמשיכי

מנהלי פורום אורולוגיה