שק אשכים נפוח - ילד בן 5

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/07/2011 | 19:18 | מאת: רונית

שמתי לב לאחרונה ששק האשכים של בני נראה נפוח מעט. גם בעלי הסכים איתי שזה נראה לא תקין. אין כאבים/אדמומיות. נראה שמגרד לו באיזור אך זה לא רק שם. מגרד לו כשחם והוא מזיע בכל הגוף. קבעתי תור לאורולוג, אך התור רק בעוד שבוע ואני די מודאגת. מה זה יכול להיות? תודה.

06/08/2011 | 20:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רונית ! יכול להיות מספר מצבים שגורמים לנפיחות: בקע , הידרוצל (מים באשכים), תגובה אלרגית, דלקת של האשך או יותרת האשך, תסביב של אשך או יותרת האשך ועוד. ממליץ שתפני לאורולוג ילדים דרך-אגב. באתר של דוקטורס יש פורום ספציפי של אורולוגית ילדים. את יכולה לשאול שם שאלות עתידיות לגבי ילדייך בברכה ד"ר עמוס נאמן מומחה באורולוגיה ואורולוגית ילדים

07/08/2011 | 08:07 | מאת: רונית

שלום, היינו אצל האורולוג, הוא איבחן הידרוצלה (או שזה שם הניתוח) ושולח אותנו לניתוח. תודה ושבוע טוב.

08/08/2011 | 19:05 | מאת: רונית

האם יש בדיקת אולטרסאונד וכד' שמאבחנת "על בטוח" שיש צורך בניתוח? שהרי אם ההתנפחות יכולה להיות גם של אלרגיה, הניתוח יהיה מיותר.

מנהלי פורום אורולוגיה