בריחת שתן ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/07/2011 | 12:33 | מאת: לילך

שלום רב, ביתי בת ה-5 גמולה מזה 2.5 מספר הפעמים שברח לה השתן ניתן לספור על כף יד. החל מ 4.2011 פתחה תופעה של בריחת שתן במהלך היום (היא לא מפספסת בלילה), ערכתי לה בדיקות שתן והכל תקין, היא שותה המון וכמובן הולכת המון לשירותים. הרושם שמתקבל שהילדה לא מסוגלת להתאפק (ההתחלה של השתן בורחת לה בתחתונים), האם יכול להיות מצב בו היא לא שולטת על הסוגר? אודה אם תנחה אותי כיצד לפעול לפתרון הבעיה.

09/07/2011 | 11:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לילך ! מדובר בתופעה מוכרת ונפוצה בקרב ילדים. לרוב מדובר בהתכווצות לא רצונית של השלפוחית ולא בחוסר שליטה על הסוגרים. כאשר פונים אלי ילדים עם סיפור דומה , אני מתחיל בירור שמטרתו לאבחן את הסיבה לדליפת השתן.לקיחת היסטוריה רפואית , בדיקה גופנית, בדיקות שתן והדמיות לדוגמא US הן אבן היסוד לבירור נכון. לאחר מכן אני מתאים טיפול מתאים. שינויים התנהגותיים, אימון שלפוחית השתן וטיפול תרופתי לרוב פותרים את הבעיה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה