אבנים חוזרות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/06/2011 | 01:09 | מאת: דודו

שלום דוקטור, התגלתה אצלי אבן בשופכן, זו הפעם השלישית בתוך 4 שנים. בפעם הראשונה לפני 4 שנים האבן ירדה לבד אחרי שבועיים של התקפי כאב, בפעם השניה שהייתה לפני כשנה עברתי ניתוח לריסוק והוצאת האבן והפעם שוב גילו אבן חדשה שנמצאת בסוף השופכן,כ-4 ס"מ לפני היציאה לשלפוחית השתן. האבן בגודל של כ-6 מ"מ. כרגע בנסיון להוציא את האבן אני לוקח כדורי רווטינקס בשילוב מגנזיום ציטראט+ויטמין B6, שותה מים מורתחים מפטרוזיליה ורץ מידי יום בנסיון להוציא את האבן בצורה עצמאית. בבדיקת כימיה בשתן ובדיקה של האבן שהוצאה בפעם שעברה התוצאות היו: חיובי: פוספט,אוקסלט וקלציום. שלילי: אורט,קרבונט,מגנזיום,ציסטין,אמוניום. הבעיה שלי היא גם האבן הנוכחית וגם האבן שחוזרת בתדירות דיי גבוהה. לאחרונה קראתי שנטילת כדור של חומצת אשלגן (Potassium Citrate) יכולה למנוע הופעה של אבנים חוזרות. האם זה נכון? והאם כדורים של חנויות טבע בשם הנ"ל שמכילים 99 מ"ג בנטילה של כדור ביום יעשו את העבודה? או שכדאי לבקש מרשם מרופא ולקנות מבית המרקחת? והאם אתה ממליץ על לקיחת דברים נוספים ע"מ למנוע הישנות האבן? תודה מראש.

10/06/2011 | 14:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בכל מקרה ממליץ לקחת תרופות אחרי בדיקה של אורולוג או נפרולוג ומרשם מרופא. נטילת תרופות המכילות פוטציום ציטרט יכולות לעזור למניעת סוגים מסוימים של אבנין. ההמלצה הכי טובה ובעצם כמעט היחידה שהוכיחה כיעילה זה שתייה מרובה (כמובן תוך התחשבות במחלות המגבילות את כמות השתיה כמו אי ספיקה לבבית) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה