אבנים בדרכי השתן וריסוק חיצוני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/04/2011 | 22:06 | מאת: יעקב

שלום, לפני שבוע התחלתי להרגיש כאבים עזים בצד ימין. אחרי 2 ביקורים ב"טרם" בירושלים וקבלת וולטרן להרגעה, פניתי עם כאבים למיון ביום שלישי ואושפזתי בב"ח שערי צדק. אחרי סדרת בדיקות הכוללת US, רנטגן ו- CT, הובחנו אצלי אבן 7*4ממ בשופכן העליון ימין,אורינומה (מה זה?) סביב השופכן,הידרונפרוזוס (מה זה?) קלה, ועוד אבן 5ממ בקוטב תחתון של כליה ימני. אחרי 3 ימים של מתן משככי כאבים לפי הצורך, שוחררתי לביתי ביום שישי.מנהל המחלקה הסביר לי שבמקרה שלי, לפי מיקום האבנים, אי אפשר לבצע ריסוק אבנים חיצוני. האם זה באמת כך? אין מה לעשות אלא רק לחכות שהאבן תצא לבד עם הכאבים הנלווים ליציאה? ומה עם האבן בכליה? גם לה אני אצטרך לחכות שהיא תזוז ותצא מעצמה? תודה מראש על העזרה, יעקב

09/05/2011 | 21:02 | מאת: ד

09/05/2011 | 21:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אורינומה - יציאה של שתן מחוץ לכליה הידרונפרוזיס - הרחבה של אגן כליה. אתה בעצם רוצה חוות דעת שניה . במקרה זה עלייך לפנות באופן מסודר לאורולוג עם כל ההדמיות. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה