נוזל מסביב לאשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/04/2009 | 00:15 | מאת: אייל ד

שלום אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. לפני 5 שנים עקב כאבים במפרק הירך הימני בוצעה לי בדיקת MRI של פרקי הירכיים. הבדיקה יצאה תקינה אבל הבודק ראה משהו לא ברור באשך ( נדמה לי שכתב ציסטה? ) והומלץ לעשות US אשכים. ביצעתי US אשכים בשנת 2004 ונכתב בו: "שני אשכים בגודל ובמרקם תקינים. נוזל בכמות קטנה מסביב לאשך שמאל". חזרתי עם US זה לאורולוג בקופ"ח שאמר שזה בסדר. בדק אותי גם פיזית בזמנו ולא ראה משהו חריג. מאז עברו 5 שנים ושכחתי לגמרי מזה ונזכרתי היום כשעשיתי סדר בניירות. רציתי לשאול 1. האם ממצא זה דורש מעקב כל שהוא - כל X זמן בדיקה חוזרת? 2. האם יש לו איזה שהיא משמעות או סיכון? כמו כן האם לא לקחתי סיכון בזה שביצעתי רק US אחד אצל בודק אחד. במידה והוא טעה האם זה מסוכן. מה דעתך? תודה

08/04/2009 | 18:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אם אכן מדובר רק בהידרוצל קל אין לכך משמעות ואין צורך במעקב. לגבי השאלות האחרות שאתה מעלה , איכות הבודק והבדיקה , אז אין לי תשובה טובה. בהחלט יש טעויות ברפואה. האופציה הקלה ביותר זה לחזור לבדיקה של אורולוג ולביצוע US בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה