נפיחות בפנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/02/2009 | 15:12 | מאת: ה

לאימי בת ה-78 יש הידרונפרוזיס בכליה הימנית יש לה נפיחות רצינית בפנים. האם זה קשור? האם זו אגירת נוזלים? מה ניתן לעשות? תודה!

03/02/2009 | 22:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! מכיוון שאין בידי את כל הפרטים הקלינים ולא בדקתי את אמך לא אוכל לתת תשובה מבוססת לגבי המקרה הספציפי הה. באופן כללי הידרונפרוזיס חד צדדי באדם בריא אינו גורם לנפיחות בפנים. כמובן שיכולים להיות מצבים כגון: אי ספיקת כליות, אי ספיקת לב, יתר העמסת נוזלים ועוד שגורמים לבצקת (אגירת נוזלים) שיכולה להתבטא בנפיחות בפנים. יש לשלול גורמים אחרים שיכולים לגרום לנפיחות כגון תגובה אלרגית. עלייכם לפנות לרופא לצורך בירור הממצאים בהקדם

מנהלי פורום אורולוגיה