מרכז

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/02/2009 | 17:21 | מאת: ראמי

אני בן 33 . לפני חודש וחצי אחרי CT לגילוי פריצת דיסק התגלה שיש לי אבנים בכליות (בכמות בינונית) האם יש טיפול מסוים ללא ניתוח? האם צריך לטפל בזה בצורה דחופה?מה דעתך? תודה. נ.ב. האם יש קשר בין תפקוד כליות להזעת יתר?

07/02/2009 | 20:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בשלב ראשון ממליץ לפנות לאורולוג לצורך בדיקה ויעוץ. כל עוד האבנים לא גורמות לחסימה, כאבים, חום, דם בשתן אין צורך בטיפול דחוף אך יש סיכון לפתח את אחד הסיבוכים שציינתי. יש סוג מסוים של אבנים שאפשר לטפל בהם ע"י תרופות אך לרוב מדובר באבני סידן שאין עבורם טיפול תרופתי פרט לשתיה מרובה. אין קשר בין הזעה לאבנים בדרכי השתן (כמובן בתנאי שההזעה אינה נגרמת עקב חום) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה