ציסטה חלב סידן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/12/2009 | 09:29 | מאת: דניאל

שלום בן 31, בבדיקת US שערכתי נמצאה כליה ימנית בגודל 11.5 ס"מ פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. הודגמה ציסטה חלב סידן בקוטב עליון כ-0.6 ס"מ. כליה שמאלית בגודל 12.5 ס"מ, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. ערמונית לא מוגדלת בנ]ח כ18 סמ"ק. שארית שתן- כ-50 סמ"ק. שאלתי היא, האם ישנה משמעות לציסטה? האם ישנה משמעות להבדלים בין הגדלים בכליות? תודה

09/12/2009 | 20:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

סביר להניח שהיצסטה שפירה, בכל מקרה צריך לעקוב בבדיקות US . אני משער שלא היו לך בעיות בכליות עד היום ולכן סביר להניח שההבדל בגודל הכליות אינו משמעותי. לעיתים הבדל משמעותי בגודל כליות יכול להעיד על מערכת מאספת כפולה ,אך אין לכך משמעות אצלך.

מנהלי פורום אורולוגיה