תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/02/2009 | 17:04 | מאת: עייפה

בזמן האחרון ביצעתי בדיקת דם שהעלתה מצב של פרוטאינוריה והמוגלובינוריה , אך טרם הספקתי לעשות בירור בעניין הייתי צריכה לעבור קולונוסקופיה מסיבה אחרת , במהלך ההכנה לבדיקה שתיתי משלשל כמקובל מסוג סופרודקס... בבוקר הבדיקה מצאתי את עצמי עם תחושת נמלול בכפות הידיים וברגליים ... על פי ידע כללי מדובר במחסור באלקטרוליטים , והגסטרואנטריולוג אישר זאת וטען שזה קורה אם החולה שנוטל את התרופה משלשלת הנ"ל לוקה בתפקודי הכליות שלו ...אכן כך היה כתוב על גבי דף הקוטראינדיקציות של התרופה , חשוב לציין שאחרי הבדיקה חזרתי לאכול פירות (אחרי דיאטה מפירות וירקות של 4 ימים) והתחושה חלפה ... האם יש צורך בבירור נרחב יותר ?

04/02/2009 | 21:04 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

פרוטאינוריה והמוגלובינוריה רואים בבדיקות שתן ולא בבדיקת דם כפי שציינת. ממליץ שתפני לנפרולוג לצורך בירור. לא ציינת האם תפקודי כליה (קראטינין) תקינים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה