הניתן ללמוד מCT בטן על מצב הערמונית?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/03/2009 | 23:23 | מאת: crtl

האם ניתן משני CT בטן אשר בוצעו לעניין אחר שכבר פתור (לפני כשנה ולאחרונה) ללמוד על מצב הערמונית - גודל ושינוי, הסתיידויות, לחץ על שלפוחית השתן, מצב דלקתי, האם קיימת ממאירות, ועוד..? תודה.

13/03/2009 | 18:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ניתן ללמוד על גודל הערמונית. כמו כן בהשוואה בין שתי בדיקות במרווח של שנה אפשר לראות את ההבדל בגודל (ככל הנראה אפסי). לא ניתן להשוות בין צורות הדמיה שונות, כלומר אין להשוות בין US ל- CT. ניתן לראות הסתידויות ב- CT ולעיתים לקבל רמז על מצב דלקתי. CT אינו הדמיה טובה לדעת אם מדובר בסרטן הערמונית בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה