ניתוחי ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/03/2009 | 21:21 | מאת: דוד

יש לי ערמונית מוגדלת 73 גרם, גודל 48*50*48. בשבועיים האחרונית יש לי בעיה במתן שתן וחוברתי לקטטר. יעשה נסיון להוצאת הקטטר בעוד מספר ימים, יתכן ואצטרך ניתוח, משיטוט באינטרנט יצאתי מבולבל, האם באמת יש סיכון בשיטה הסגורה TRUP, האם לייזר ירוק עדיף ומה הסיכונים בו, מה לגבי שיטת האידוי. האם בכל סוג ניתוח לא תהייה פליטת זרע רגילה, האם הלייזר זה הניתוח העדיף והקל יותר גם למנותח וגם בתוצאות. תודה על סבלנותך.

08/03/2009 | 23:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דוד ! אכן השיטוט באינטרנט יכול לבלבל. יש פירסומים רבים על לייזר ירוק ואידוי ולכן חשיפה רבה לגישות אלו. האמת שרוב הניתוחים נעשים בשיטת TURP מזה שנים רבות או במקרה שלך יתכן ויהיה צורך בניתוח פתוח בגלל גודל הערמונית. לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות אך כפי שציינתי רוב האורולוגים אמונים בטכנולוגית TURP או ניתוח פתוח. גם לליזר יש סיבוכים . זה המקום לציין שלי אישית אין כלל ניסיון עם לייזר ירוק או אידוי ולכן אולי אינני מודע לכל היתרונות. מקריאת מאמרים ונסיונם של אחרים אני לא חושב שהלייזר הירוק זה הטיפול הקל ביותר לא למטופל ולא למנתח. לגבי התוצאות עדיין לא ניתן להשוות בין כל כך הרבה ניתוחי TURP שנעשו במשך השנים בעולם לבין טכנולוגיה חדשה (למרות שיש הטוענים כי כן ניתן להשוות) ברוב המקרים פליטת הזרע לא תהיה רגילה, יהי מה שנקרא retrograde ejaculation. מקווה שקצת עזרתי ועשיתי מעט סדר בתוך "ים" האינפורמציה. ממליץ לפנות לאורולוג עליו אתה סומך ויחד איתו להחליט על הגישה הטובה ביותר עבורך. בברכה ד"ר עמוס נאמן

09/03/2009 | 08:53 | מאת: יענקל'ה

אני צריך לעבור ניתוח לכריתת העמונית נתנו לי שמות של 2 רופאים ד''ר מנס אהרון וד''ר יורם דקל איך אדע במי לבחור? אולי מישהו יכול לעזור לי.

16/03/2009 | 13:48 | מאת: רון

עץ או פלי. בהצלחה

מנהלי פורום אורולוגיה