פענוח MRI של כליות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/11/2020 | 00:25 | מאת: מיכאל

שלום, לאחר כריתה חלקית של הכליה (יחידה שמתפקדת) בעקוב גידול בוצע MRI מעקב. ממצאים: באיזור בין קוטבי מדיאלי תהליך ציסטי בקוטר 15 מ"מ עם פלס נוזל נוזל סמיך ואות גבוה ב-T1 .בבדיקה הקודמת התהליך היה בגודל 8 מ"מ בעל אות נמוך ב-T2 .ככל הנראה ציסטה שדיממה. בנוסף מספר ממצאים ציסטיים קטנים עד 6 מ,מ ללא שינוי משמעותי. ללא הידרונפרוזיס. מה המשמעות ? האם מטריד ? התור לאורולג רחוק . תודה רבה.

התשובה בשאלה, ככל הנראה ציסטה דיממה, לא נשמע מסוכן אך בהחלט דורש התיחסות על ידי הרופא המנתח ומעקב

מנהלי פורום אורולוגיה