גודש קל במערכת המאספת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/09/2020 | 15:31 | מאת: יעל

לבני בן -17 בוצע בירור בגלל ירידה קלה במשקל ללא סיבה (כל הבדיקות יצאו תקינות ונכון לעכשיו הירידה במשקל נעצרה).במסגרת בירור זה בוצע לו גם אולטראסאונד כליות, התוצאה יצאה תקינה למעט הסעיף הודגם גודש קל של המערכת המאספת,אגן הכליה ברוחב של 0.63ס"מ (הבדיקה נעשה עם שתייה). כמו כן הוא עשה שתי בדיקות שתן למאספת וגם הם יצאו תקינות. הרופא ביקש לחזור על בדיקת אולטראסאונד כליות אחרי ארבע חודשים ואכן הוא עשה זאת וקיבלנו את אותה תשובה.הודגם גודש קל של המערכת המאספת,אגן הכליה ברוחב של 0.63ס"מ. יש לציין שהפעם עשה את הבדיקה ללא שתיה אפשר לקבל הסבר על התוצאות של שתי האולטראסאונד. תודה רבה על תשובתך.

אגן הכליה, ממנו השתן יוצר לשופכן מעט גדוש, לעיתים יש צורך לבצע מיפוי כליות עם פוסיד

מנהלי פורום אורולוגיה