אבן גדולה בשלפוחית השתן.זיהומים בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/06/2020 | 12:46 | מאת: זאב

לפחות פעמיים בשנה יש לי זיהום בדרכי השתן והזיהום עובר לאחר לקיחת ציפרודקס 500 2 כדורים ביום.בשלפוחית השתן קיימת אבן גדולה 2.5 סנטימטרמספר שנים.שתי שאלות: 1.האם אבן זו היא הגורמת לזיהומים (מסתובבת חפשי בשלפוחית)? 2. אני בגיל 78, האם כדאי לי להוציא האבן או להשאירה? והאם הוצאתה בשיטת PCNL עדיפה במקרה זה?

ערמונית מוגדלת ואבן בשלפוחית הם מקור חשוד לזיהומים חוזרים, בנוכחות אבן כל כך גדולה יש מקום להתערבות ניתוחית. יש מקום לשקול הוצאת האבן והערמונית בגישה פתוחה

30/06/2020 | 18:29 | מאת: זאב

יש לי אבן גדולה בשלפוחית 2.5-3.0 ס"מ. המלצת לי להוציאה בניתוח. אני בגיל 78 ומאוד חושש מניתוחים שעשויים להסתבך.האבן לא מטרידה אותי אך גורמת לי (כנראה מהאבן) לזהומים 4 פעמים בשנה. עצתך?

מנהלי פורום אורולוגיה