אבן בכליה וביצוע סיטי נוסף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/06/2020 | 17:44 | מאת: יוסי

שלום ד"ר מצטער מראש על אורך השאלה לפני כחודש חשתי בכאב במפשעה שמאלית , בימים שלאחר מכן הכאב עלה מעלה והמשיל למרכז בטן תחתונה לאחר כמה ימים היה קשה לתת שתן ויצא דם בשתן . ביצעתי בדיקת CT שסיכומה : אבן קטנה בשופכן הדיסטרלי בסמוך לפיה משמאל עם הפרעה אורומכנית קלה התבקשתי לשתות הרבה מים , קיבלתי כדור אומניק ( הרחבה לצינור השתן ) , השלושה ימים לאחר הסיטי לא היו עם כאבים רק עם תחושת צריבה בזמן מתן שתן , לאחר מכן שבו הכאבים במרכז הבטן התחתונה ( מעל לאיבר המין) הגעתי לאורולוג שאמר לי לקבוע אולטראסאונד לעוד שבועיים במהלך השבועיים האלו וגם אחריהם למעשה עד היום ( שלושה שבועות) אין שום כאב , צריבה וכו קיבלתי את תוצאות האולטאסאונד ונפגשתי שוב עם האורולוג האורולוג אמר שלפי בדיקת האולטרסאונד לא ניתן לדעת האם האבן יצאה או לא , והוא אמר שמצד אחד אני מרגיש טוב ללא שום כאב ומצד שני נראה באולטראסאונד שעדיין קיימת הרחבה של הכליה ולכן הוא נתן לי הפנייה לביצוע CT נוסף. אחותי רופאה פנימאית אמרה לי לא לעשות CT עכשיו בגלל הקרינה ותקופת הזמן הקצרה שעברה מהCT הקודמת , היא אמרה לי שתדאג לי לבדיקת אולטראסאונד נוספת עם מומחה רדיולוג שהיא סומכת עליו מאוד ובמקביל היא תעשה לי בדיקת דם ושתן לתפקוד כליות, והתייעצות עם אורולוג נוסף את הCT להשאיר כאופצייה אחרונה לשאלתי מה דעתך על כך ? האם זה בסדר להמתין ולעשות סיטי נוסף לפני ואולי בו תינתן תשובה משמעית אם האבן קיימת או שהיא יצאה? שאלה נוספת , לא ראיתי את האבן יוצאת בשתן , כשאבן מתמוססת רואים או לא רואים אותה? הכוונה שלי האם זה כמו למוסס מלח בתוך מים שאז לא ניתן להבחין בחלקיקי המלח

מסכים עם אחותך, ניתן להסתפק בבדיקת US טובה ובדיקת דם ושתן, גם אם לא 100% ודאות חוסך קרינה.

מנהלי פורום אורולוגיה