קפיצה גדולה ב-PSA בזמן קצר ....

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/12/2019 | 22:29 | מאת: שי

לפני כשנה וחצי התחילה לי רגישות ייתר באשכים ובקצה הפין והשתנה פעמיים שלוש בלילה. לפני כן מעולם לא התעוררתי בלילה לצורך כך. אני בן 58. בינואר 2019, הPSA היה 1.96 (בשנת 2014 היה 0.4 בלבד!!!). בתחילת דצמבר לפני חודש הPSA קפץ ל-3.5. קפיצה של 1.5 בתוך עשרה וחצי חודשים. מכיון שאני רוכב אופניים עשיתי בדיקה נוספת לפני עשרה ימים, תוך נטרול מרכיב הרכיבה. הפעם הPSA היה 2.95. כלומר קפיצה של 1.0 תוך פחות משנה. הבדיקה הידנית רקטלית תקינה גם בינואר וגם לפני שבוע (אותו אורולוג). אני מודאג מאד מהעלייה של הPSA ומזה שיש איזו בעיה, ולא מצליחים לעלות על מהותה (סימפטומים כאמור של כאבים מידי פעם בקצה הפין, רגישות באשכים והשתנה בלילה וקפיצה משמעותית בPSA). יש לציין נעשה אולטראסאונד אשכים. תקין לגמרי, ללא ממצא. גדול ערמונית תקין 30 סמ"ק. שאלה 1: האם אני צריך לעשות בדיקת דם מתקדמת כמו 4KSCORE, כדי לשלול ממאירות? או אולי בדיקה אחרת (סורק כלשהו)? שאלה 2. האם יכול להיות, שיש לי איזו דלקת כבר תקופה ארוכה. האם ניתן לאבחן בוודאות או לשלול דלקת. ומה הטיפול עבורה? אם בכלל... יש לציין, עדיין לא קיבלתי שום טיפול מהאורולוג שלי עד לרגע זה, וגם לא הפנייה לשום בדיקה למעט PSA, כמובן. הפגישה הבאה בסוף ינואר, ואני מאד מודאג. מודה מראש על הבהרת העניין. שי

רצוי לבצע MRI לצורך שלילה של ממצא חשוד לממאירות אין דרך לשלול ממצא דלקתי

מנהלי פורום אורולוגיה