ערמונית בדיקות PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/12/2019 | 12:24 | מאת: שמחה

PSA7+ביופסיה לפני שנתיים תקינה. כעת PSA 11.95.. אבי קיבל הפניה ל 4KSCORE,ובהתאם לתוצאות יקבל MRI עם ביופסיה. מדוע האורולוג לא מפנה לבדיקהPET PSMA אלא לMRI וביופסיה? עד כמה שידוע לי היא בדיקה מהימנה ונטולת כאב. האם ניתן להסתמך על בדיקת PET PSMA ללא ביופסיה? דואגת מאוד מהנתונים אשמח לעזרה

אכן מעט מטריד, לטעמי אין צורך ב- 4K ויש לגשת בהקדם ל- MRI בדיקת PET PSMA יעילה במיוחד באיתור הישנות לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית ולא באבחנה ראשונית, כמו כן כעת אין אבחנה ללא ביופסיה

מנהלי פורום אורולוגיה