הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/08/2019 | 08:55 | מאת: מיכל

בת 35, 5 חודשים אחרי לידה שנייה. בחמישה חודשים אחרונים סובלת מדלקת בשתן שחוזרת. פעם שלישית אנטיביוטיקה. נשלחתי לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן. כל הבדיקה הייתה תקינה למעט שנמצא הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית, לאחר התרוקנות שארית שתן 49 סמ"ר. אין עדות לאבנים. ברצוני לשאול האם הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית יכול להיות קשור לזה שעברתי לידה לפני 5 חודשים? האם יש קשר לדלקות השתן החוזרות? ושאלה נוספת, האם ניתן לראות באולטרסאונד אם יש חס וחלילה גידול שגורם להידרונפרוזיס?

US זה לא כלי מתאים לראות גידולים במערכת שתן עליונה

03/09/2019 | 17:26 | מאת: מיכל

תודה על המענה. רציתי לשאול האם הידרונפרוזיס קל בכליה הימנית יכול להיות קשור לזה שילדתי לפני 5 וחצי חודשים?

מנהלי פורום אורולוגיה