ליקוציטוזיס בשתן תקופה ערוכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/04/2019 | 17:05 | מאת: מיקה

שלום רב, בת 28 בריאה ,מלפני שנה באופן רוטיני ביצעתי שתן לכללית ותרבית (ללא שום תלונות)-יצא 500 ליקוציטים ,תרבית שלילית.עשיתי US כליות ודרכי שתן -תקין.לאחר שבוע חזרתי שוב על הבדיקה ושוב תוצאה-500 ליקוציטים,כל השאר תקין.נבדקתי לידי גיניקולוג שגם לא מצא דבר. לפני מספר ימים היה לי חום וכאבים בשרירים והרגשה של שפעט.רופא משפחה נתן לי שוב לבצע בדיקת שתן ושוב אותו סיפור-500 ליקוציטים והפעם גם אריטרוציטים-25.0(ללא תלונות).נשלחה גם תרבית.הפעם רופא התחיל גם ציפרוקסין עד שתגיע תוצאה של תרבית.שאלתי מה יכול להיות גורם לליקוציטוזיס אם הפעם שוב תהיה תרבית שלילית?מה כדאי עוד לבדוק? תודה רבה על התשובה.

לויקוציטים בשתן ללא אריטרוציטים פחות מדאיג ניתן לפנות לנפרולוג

מנהלי פורום אורולוגיה