דם סמוי בשתן בהיריון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/02/2019 | 07:46 | מאת: אביטל

היי דר' שלום רב בת 28 בהיריון 4 שבוע 33 . רופאת הנשים שלחה אותי לבדיקות שתן בתור בדיקה שגרתית של ההיריון ובבדיקה מצאו כי יש דם בשתן ברמה של 60 ארוקציתים בשתן ותרבית השתן יצאה שלילית כלומר שאין חיידק . רופאת המשפחה שלחה אותי למיון על מנת לשלול שזה לא דימום ממקור נשי ואכן נשללה הסיבה שזה דימום וגינלי . במיון עשו לי פעמיים בדיקות שתן וגם שם יצא פעמיים ערך של 4+ בבדיקות השתן . יש לציין כי לפני שנתיים היה לי גרגיר של אבן בכיליה וזה גרם לי לכאבים לתקופה מסויימת ואז פסקו הכאבים וגם בבדיקת אולטרסאונד האבן נעלמה . במיון רצו שאראה גם אורולוג כי לדעתם זה כמות דם גבוהה . אבל האורולוג היה בניתוח והעדפתי לא לחכות . שאלתי היא ממה בעצם יכול לנבוע הדם הסמוי בשתן ? האם יש טעם לבדוק זאת בהיריון נניח לשלול אבנים בדרכי השתן או בכיליה כל עוד אני בהיריון ? או שניתן להמתין עם הבדיקה להופעת הדם לאחר הלידה ? יכול להיות שתהיה דלקת בשתן ללא צמיחה של חיידק בתרבית ? ובנוסף מזה חודשיים כואב לי בצד שמאל באיזור של הצלעות וקצת למטה מזה כאב עמום שלא מרפה שגובר לאחר אכילה או שתייה או במצב של שכיבה האם יכול להיות שהכאב הזה נובע מהכיליה ? תודה מראש וסליחה על האורך ...

ממליץ להמתין לאחר הלידה ואז לבצע בדיקה חוזרת ובירור באם יש צורך

מנהלי פורום אורולוגיה