תוצאות בדיקת טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/02/2019 | 14:01 | מאת: דוד

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי בדיקת טסטוסטרון שביצעתי ביוזמתי . אני בן 53 , שמן /בעודף משקל, ללא מחלות כרוניות. ספירת הדם שלי תקינה בערכים וגם הכימיה בדם. כולסטרול תקין גבולי ומטופל בסטטינים , סוכר תקין. תוצאות בדיקת הטסטוסטרון הכללי יצאה 11 nmol/l, הטסטוסטרון החופשי יצא 0.192 , ה SHBG יצא 40.9 nmol/l . האם זה מראה שיש לי בעיה בערכי הטסטוסטרון ? האם נמוכים ? האם אני צריך בירור אצל אורולוג ? תודה רבה , דוד

12/02/2019 | 14:11 | מאת: דוד

שבהשך לנ"ל שכתבתי , רציתי להוסיף שבדיקת PSA שגם עשיתי יצאה 1.25 . אם זה רלוונטי לתשובתך. תודה

הבדיקה סבירה, יש חשיבות רבה אם הבדיקה נעשתה בשעות הבוקר או לא

17/02/2019 | 09:54 | מאת: דוד

תודה. הבדיקה נעשתה בשעה 12 בצהריים.

מנהלי פורום אורולוגיה