דלקות שתן חוזרות לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/01/2019 | 06:21 | מאת: לי

שלום אני בת 42 לפני שנה וחצי עברתי הוצאת אבן בכליה דרך מערכת השתן ,והסיטי יש לי אבנים קטנות משוקעות ברקמה של הכליות ,כבר שנתיים מידיי פעם סובלת מדלקת בשתן לאחר כמה שעות מקיום יחסי מין וזה מטריד מאוד,לפני חצי שנה עברתי כריתת לסת יממית עליונה בעקבות גידול קרצינומה סל ואני בחרדות שאולי יש קשר בין הדברים .אני אמורה לעבור פת סיטי בעקבות מעקב אנקולןגי לציין שאני לא עברתי שום טיפול משלים כמו קרינה וכו ,שאלות בבקשה :האם פת סיטי יתן תשובה למצב שלפוחית השתן והכליות ? מה יכולה להיות הסיבה לדלקות חוזרות לאחר יחסי מין ?לציין שזה תקופות ז״א יכול להיות שלא יהיה וישתקופות שזה קורה בתדירות גבוהה,האם יש קשר לאבנים בכליות?נתנו לי כדור מניעתי מיקרוגנטל שעוזר גם במצב שמתחילה לי דלקת .תודה

דלקת בשתן אחרי קיום יחסי מין מאד שכיח ואכן רצוי לקחת טיפול אנטיביוטי מונע לאחר קיום יחסים

מנהלי פורום אורולוגיה