זיהום או סרטן בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/12/2018 | 10:21 | מאת: מרדכי

1.ב-U.C שלפוחית ללא ממצא, דופן חלקה רק יש בה סעיף 5.5 ס"מ. 2.פעמיים בדיקת שתן שנלקח בבוקר. שניהם תקינים ונקיים ללא כדוריות אדומות ואין צמיחה של פלורה. 3.לאחרונה פעם בשבוע בממוצע בערב יש שתן מעט דמי. בבדיקת הדגימה במעבדה יש כדוריות דם אדומות ויש פלורה מעורבת.אני צריך לעשות c.t בעוד שבועיים. אני משער שהפליטה הדמית המזוהמת באה מתוך הסעיף ויש שם זיהום. מה דעתכם?

בכלל לא בטוח, דברים רבים גורמים לדימום בדרכי השתן לרבות זיהום, הגדלה של הערמונית, ועוד

מנהלי פורום אורולוגיה