שלפוחית שתן מוגדלת לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/10/2018 | 23:34 | מאת: פזית

שלום ד"ר, אני 6 שבועות אחרי לידה והלכתי לבדיקה אצל רופא הנשים. באולטרסאונד הוא ראה ששלפוחית השתן שלי מלאה למרות שהתרוקנתי לחלוטין ולא היה לי עוד שתן לעשות. יש לציין שאין לי כאבים, אין צריבה במתן שתן, בכלל לא הרגשתי בעיה עד האולטרסאונד שהוא עשה לי. מה שכן כשאני מתכופפת אני מרגישה קצת לחץ באיזור הבטן התחתונה וחשבתי שזה מהרחם שעדיין קצת גדול מהלידה אבל עכשיו מבינה שכנראה זו השלפוחית. אחרי שאני שותה אני מתרוקנת ומטילה שתן עם זרימה חזקה אז מדוע בכל זאת השלפוחית שלי מלאה??? ומה הפיתרון במצב הזה? אשמח להסבר לצערי תור לאורולוג דרך הקופה לוקח זמן ואני קצת חוששת שלא ייגרם לי נזק בינתיים. תודה מראש

למרבה הצער אין דרך לגרום לשלפוחית לעבוד יותר טוב, לא אחרי לידה ולא בכלל. תנסי ללחוץ מעט על בטן תחתונה במהלך ההשתנה

מנהלי פורום אורולוגיה