תרופה- פינסטריד שקיבלתי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/10/2018 | 14:36 | מאת: חיים

יש לי שאלה קיבלתי תרופה נגד התקרחות בשם פרופסיה שהמטרה שלה לעכב את האנזים 5 אלפא רדוקטאז שהטסטסטורון לא יהפוך ל DHT. קראתי גם על התופעות הלוואי הפוטנציאליות. ראיתי שיש רופאים שממליצים לקחת את התרופה פעמיים-שלוש בשבוע ולא כל יום כדי להפחית בסיכונים של לקבל תופעות לוואי. השאלה שלי האם מבחינה תאורטית תרופה שאמורה לחסום אנזים בגוף אם לוקחים אותה לא כל יום, אלא נניח יום כן יום לא כפי שחלק מהרופאים ציינו, זה לא משהו שעלול לגרום לגוף "להשתגע" ועלול להגביר יותר את התופעות לוואי ?? כי יום אחד לוקחים כדור שחוסם את האנזים ואז יום לא לוקחים והאנזים משתחרר ואז עוד פעם חוסמים אותו. כלומר המערכת ההורמונאלית נכנסת לסוג של רכבת הרים עם עליות וירידות

אני לא מכיר את הפרמקוקינטיקה של פינסטריד בהיבט של אלופציה. יש מעט מאד תופעות לוואי לתרופה בהקשר הערמונית ואני ממליץ לחולי ערמונית ליטול על בסיס יומי

מנהלי פורום אורולוגיה