מזה כחודשיים מרגיש עליה בצורך להשתין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/10/2018 | 21:01 | מאת: מאיר

שלום רב, אני בן 43, מזה כחודשיים אני הולך לשירותים בתדירות גבוהה, בממוצע פעם בשעתיים-שלוש לפעמים יותר מזה ולפעמים קצת פחות. כבר יצא בתקופה הזו שהיה לי רצף של כמה שעות של שתן כל חצי שעה עד שעה. בלילות כבר שנים שאני מתעורר פעם אחת בלילה לשתן, בחודשיים האלה כמעט ללא שינוי. אין לחץ מטורף להשתין, פשוט צורך רגיש שאפשר לגם לדחות מעט. בדיקות דם ושתן כללי לפי רופא משפחה ואורולוג נמצא תקין. בדיקת אורולוג - ערמונית תקין. צילום דרכי שתן כליות וכו' תקין. בדיקת PSA תקין. מעבר לתכיפות צבע השתן צהוב עד צהוב כהה. כמעט אף פעם לא ממש שקוף כמו שאוהבים לראות. כשצהוב כהה גם מריח לא משהו. בדיקת שתן נמצא מרוכז SPECIFIC GRAVITY ברמה של 1.034 ומעט חלבון בשתן 10 mg/dl. מבחינת רופא משפחה ואורולוג הכל תקין ואם ממש מפריע לי יכול לקבל כדור שיקל ויוריד את התדירות לשתן. כרגע לא ביקשתי כי זה לא מפריע עד כדי כך ומעדיף לא לקחת כדורים. מעבר לכך מטריד שגם כשאני שותה הרבה (או לפחות חושב שאני שותה הרבה) השתן עדין לא שקוף. מה דעתך? תודה רבה מראש!

לשתות יותר, להקפיד להתאפק גם כאשר צריכים מאד (לתזמן - להמתין 15 דק' ממתי שמרגישים שצריך להשתין עד שהולכים לשירותים)

מנהלי פורום אורולוגיה