שתן חלש ושארית שתן בשלפוחית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/07/2018 | 13:28 | מאת: אלי

שלום רב, בן 45. בריא וספורטאי. מזה כמה חודשים אני מרגיש שזרם השתן שלי נחלש באופן משמעותי. בהמלצת רופא המשפחה עשיתי בדיקת אורופלומטריה: volume: 648 ml flow time: 157 sec Qmax: 8.3 ml/s Qmean: 4.1 ml/s Tqmax: 8.5 sec Total time: 162 sec Bs: 137 cc (מה שנשאר בשלפוחית) בדיקות הדם יצאו תקינות. PSA 0.58 ng/ml בהמלצת הרופא אלך לאולוטראסאונד של דרכי השתן ולאורולוג. מה דעתך? אני בלחץ.... במידה ומדובר בהגדלה שפירה של הערמונית, האם יש תחליפים טבעיים לטיפול התרופתי המקובל? האם כדאי לי להתחיל לקחת פרוטסה מד פורטה של אלטמן למשל? אודה לתשובתך המהירה.

רצוי לשלול הצרות בשופכה לפני טיפול תרופתי. לגבי טיפול "טבעי" אני לא מכיר הוכחות בספרות שמדובר בטיפול יעיל ולכן אני נמנע מלהמליץ

מנהלי פורום אורולוגיה