וריקוצלה בן 16 לאחר ניתוח הידרולצה.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/04/2018 | 11:26 | מאת: יאיר

היי עברתי ניתוח להידרוצלה לפני חודש. התגלתה לי דלקת באזור של הניתוח ואני מטופל עם אנטיביוטיקה. באשך השמאלי שלא עבר ניתוח. גילו לי וריקוצלה דרגה קלה. כדאי לנתח? אם כן איך ואיפה אפשר לנתח את זה בשיטה הכי טובה ובטוחה. האם ניתוח של דרגה קלה יכול לגרום לפגיעה גדולה יותר? והאם מנתחים דרגה קלה רק לפי ספירת זרע וכאבים? והאם דרגה קלה גורמת לכאבים מורגשים או בכלל לא? אני נער בן 16 אני מהצפון. תודה.

ל- 15% מהאוכלוסיה הגברית יש וריקוצל, יש אינדיקציות לניתוח - אשך קטן יותר, פגיעה בספירת הזרע, בעית פוריות זוגית. לרוב דרגה קלה לא מצריך ניתוח

09/04/2018 | 08:56 | מאת: יאיר

אוקי. כל כמה זמן צריך להיות בבדיקה? והאם מותר לעשות הכל כמו לנגן ולרוץ ולעשות כושר מאומץ? והאם יכול להיות מצב שיהיו כאבים מתמשכים עם הדרגה הקלה או שאני לא אמור להרגיש את זה בכלל לא משנה מה אני עושה? ויש מצב שאם יש לי כאבים קשים אז מנתחים? אם כן. איזה שיטה הכי טובה ובטוחה והיכן אפשר לבצע אותה? תודה.

מנהלי פורום אורולוגיה