פיענוח תוצאות בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/03/2016 | 14:48 | מאת: שיר

ראיתי שתן כהה מאד, בבדיקת סטיק ראו ריבוי דם בשתן. להלן תוצאות הבדיקה והתרבית. הייתי שמחה להבין כמה דברים: האם דלקת כתוצאה בסטרפ B שונה מדלקת מחיידק E COLLI איך יתכן שיש דלקת ואין ליקוציטים בשתן? מהם שלשת המדדים האחרונים ושאלת השאלות, האם קיומה של דלקת מצדיק כזה צבע נוראי של שתן, האם יתכן שיש פה בעיה חמורה יותר כגון אבן או סרטן? :SG 1.01 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR 10.00 MG/DL GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES > 1 SEDIMENT RBC 576.00 HPF SEDIMENT WBC 2.00 HPF SEDIMENT SQEP + SEDIMENT MUCOUS +++

בבדיקת השתן יש עדות לדם, באם יש חיידק חשוב לטפל בו באנטיביוטיקה ולאחר מכן לשוב על בדיקת שתן באם יש עדות לדימום בשתן חובה לברר סיבת הדימום

27/03/2016 | 05:58 | מאת: שיר

בתרבית יצא סטרפטוקוק B רופא המשפחה טוען שזו נשאות ולא דלקת. הופניתי לאולטרסאונד התור רק בעוד שבוע. האם זה דחוף? האם כמות הדם חריגה? האם חתכן שיש קשר לקיום יחסים? נראה לי שאחרי קיום יחסים השתן אדום יותר.

מנהלי פורום אורולוגיה