זרם שתן איטי בלילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/09/2017 | 15:40 | מאת: גלעד

שלום אני בן 46. בשנתיים האחרונות אני סובל מזרם שתן איטי בהשתנה באמצע בלילה זה הולך ומחריף ובאחרונה הזרם מאוד מאוד איטי ולוקח לי דקה וחצי להשתין באמצע הלילה כשמתעורר להשתין. אולי קצת יותר נוח לי להשתין בישיבה. במהלך היום הזרם בסדר לא מהיר כמו כשהייתי צעיר אבל סביר. בדיקת מהירות השתנה יצא זרם שתן ממוצע 8.5 ומקסימלי 15. בדיקת PSA יצא תוצאה של 2.3 ולפני שנה 2.25. בדיקת ערמונית במישוש לפני 3 שנים תקינה. US בטן גודל ערמונית קטנה בגלל שבחודשים האחרונים מדי פעם כאבי בטן עברתי CT בטן לפני 4 חודשים. יצא תקין וכתוב שהערמונית אינה מוגדלת, כיס השתן ללא עיבוי דופן. לאבא שלי היה סרטן ערמונית שאובחן בגיל 67 ועבר ברכיטרפיה. מה יכולה להיות הסיבה שזרם השתן בלילה מאוד איטי? הרי אם משהו היה חוסם אז הוא אמור היה לחסום גם ביום... תודה רבה

איני יודע סיבה לשתן איטי בלילה אבל ערכי PSA שלך גבוהים לגילך יחד עם ההיסטוריה המשפחתית אתה חייב במעקב צמוד יש מקום לשקול אפילו MRI של הערמונית

מנהלי פורום אורולוגיה