הגדלה שפירה של הערמונית ופרמיקסון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/07/2017 | 15:10 | מאת: דולב

שלום, אני בן 29. מזה 13 אני סובל מקשיים הולכים וגדלים במתן שתן (היסוס משמעותי, מתן שתן מקוטע, נוקטוריה וכיו"ב) וכאבים חזקים מאד בפרינאום ובאגן לאחר שפיכה. ציסטוסקופיה תקינה. US כליות ודרכי שתן תקין, ערמונית 20 ג'. טיפול בחוסמי אלפא הופסק עקב תופעות הלוואי שלא יכולתי לשאת. לאחרונה האורולוג רשם לי פרמיקסון 160 וזו התרופה היחידה שאני מצליח להרגיש עמה שיפור. למרות זאת, אני מעט חושש מתופעות הלוואי לטווח הארוך בשל מנגנון הפעולה של התרופה (שלמיטב גיגוליי ייתכן ומדכא סנתוז דהידרוטסטוסטרון מטסטוסטרון). כמו כן אני חש ירידה בחשק המיני לצד נטילת התרופה, אך ייתכן וזו לא מקרית. בהקשת הדיוט, כהמשך לתיאוריית גת-גורן, אני מניח שדיכוי הדהידרוטסטוסטרון מביא להפחתת זרימתו לערמונית. האם אדם בגילי, עם ערמונית בגודל נורמלי לחלוטין כשלי, יכול להתקבל לצנתור בשיטת גת גורן? האם, כעניין נסיוני, האקט הזה הינו כדאי? אציין שבעיות מתן השתן שלי, אפילו לצד נטילת הפרמיקסון, מקשות עליי מאוד וממררות את חיי בצורה חמורה מאד. תודה רבה דולב

איני סבור שאתה סובל מהגדלה טבה של הערמונית וממליץ לא להמשיך בכיוון זה.

15/07/2017 | 09:00 | מאת: דולב

שאלתי את האורולוג לגבי תרבית נוזל ערמונית והוא ביטל את הבדיקה כבעלת סגוליות ורגישות נמוכות. ביטל את אפשרות של פרוסטטיטיס כרונית מאחר ואין רגישות ניכרת במישוש. תודה

מנהלי פורום אורולוגיה