תוצאות בדיקת US כליות ושלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/07/2017 | 09:54 | מאת: ת

שלום רב, אני בן 37 ובמשך שנים רבות אני סובל מדחיפות במתן שתן. כמו כן, אני קם מספר רב של פעמים בלילה לתת שתן (אציין כי לא פניתי עד עתה לבדיקה ו/או טיפול). לאחרונה החלטתי לבדוק את הנושא ורופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת US. בבדיקת הUS נמצאו הממצאים הבאים: 1. כליה שמאל - גודל תקין - הרחבה של גביע מקבוצה תחתונה. 2. שלפוחית השתן - קיבולת 253. 3. ערמונית - 4.4X2.8X4.6 נפח 29.7. 4. לאחר התרקנות - 45.4 סמ"ק האם התוצאה תקינה.

די תקינה, ההרחבה של גביעי הכליה לא לחלוטין תקינה אך אינה מעוררת חשש רב

מנהלי פורום אורולוגיה